moschatotv.gr
2ο Dim Jpg
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΙΔΕΙΑ

Άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Δημοτικό Ταύρου ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Κοινοποίηση

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εσωτερικών απευθύνουν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τη μη τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ταύρου.

Οι βουλευτές αναφέρουν στην ερώτησή τους μαθητή που έχει ανάγκη την παρουσία σχολικού νοσηλευτή λόγω προβλήματος υγείας προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα και ζητούν την άμεση τοποθέτηση νοσηλευτή.

Αναλυτικά η ερώτηση που έγινε στη Βουλή:

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η μη τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο δημοτικό σχολείο του δήμου Ταύρου, της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα στο προαναφερθέν σχολείο υπάρχει μαθητής που με βάση την Ιατρική Βεβαίωση από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού» χρήζει παρουσίας σχολικού νοσηλευτή, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι θα μπορεί να παρακολουθεί το σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως όλοι οι συμμαθητές του, απρόσκοπτα, χωρίς να διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία του, ακόμα και η ίδια του τη ζωή.

Παρόλα αυτά στην Α’ φάση των προσλήψεων σχολικός νοσηλευτής δεν τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο, στον Β’ φάση υπήρχε παραίτηση της τοποθέτησης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

– Με βάση ποια επιστημονική αρχή παραβλέπεται η ιατρική διάγνωση για τον συγκεκριμένο μαθητή και όλοι οι κίνδυνοι που απορρέουν για τη ζωή του και την πορεία της υγείας του.
– Τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 2ο δημοτικό Ταύρου για να μην υπάρξει κίνδυνος ούτε για την υγεία του μαθητή, ούτε για την απουσία του από το σχολικό περιβάλλον.

Οι Βουλευτές

Διγενή Σεμίνα
Αμπατιέλος Νίκος
Γκιόκας Γιάννης
Δάγκα Βιβή
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Κτενά Αφροδίτη
Μανωλάκου Διαμάντω
Τσοκάνης Χρήστος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων και τους γονείς τους στον Ταύρο

Υποψήφιοι δήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου 2023: Η λίστα με τα ονόματα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” αναδείχτηκε το Σαμιωτικο Μοσχάτο