moschatotv.gr
Kitrini Omprela Th Jpg
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μεσοποταμία: Παρουσίαση βιβλίου το Σάββατο

Κοινοποίηση

Παρουσίαση βιβλίου διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου “Μεσοποταμία”, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 19:00, στο σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο). Πρόκειται για το βιβλίο “Μέσα στην Κίτρινη Ομπρέλα” της Chris Stavridou.

Αναλυτικά:

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία διοργανώνει παρουσίαση βιβλίου της Chris Stavridou “Μέσα στην κίτρινη ομπρέλα”.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 Μοσχάτο.

Το παραμύθι αυτό απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 7-107 ετών. Μιλά για ένα παιδί με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, που κάνει μια επαφή με μια μικροσκοπική αράχνη που ζει μέσα στην κίτρινη ομπρέλα του. Γίνονται φιλαράκια! Η αράχνη εμπνέει το παιδί να μιλήσει γι’ αυτήν στην τάξη. Η μητέρα του το ωθεί και το υποστηρίζει σε αυτό μέσω της τεχνικής άσκησης “κάν’ το εικόνα”. Έτσι, φτάνει πιο αποτελεσματικά στην πραγμάτωση της επιθυμίας του με περισσότερο θάρρος και εμπιστοσύνη στη δύναμή του!
“Μέσα από το παραμύθι η παιδαγωγός ξεδιπλώνει τον συναισθηματικό κόσμο του William, μαθητή δημοτικού, και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την αράχνη του. Ως μαθητής με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες, καταφέρνει και βρίσκει νοηματοδότηση στο εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί με τη στήριξη της οικογένειάς του και την εφαρμογή της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής από το σχολικό του πλαίσιο, ο William απελευθερώνεται, και απολαμβάνει τη μάθηση για πρώτη φορά στη ζωή του!”
Dr. Γιώτα Γιαννέλη, Masen NIV, USA, Δρ. Παν/Ιωαννίνων, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας.

Δυο λόγια για τη συγγραφέα:
Η Chris Stavridou (Χρυσή Σταυρίδου) είναι Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού, Αφηγήτρια προφορικού παραδοσιακού λόγου, Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, Ερευνήτρια ταλέντων σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Αγαπά να συμμετέχει στην εξέλιξη των παιδιών και πρεσβεύει πως, όταν θαυμάζεις και υποστηρίζεις ένα παιδί στα ταλέντα του, συντελείς στο θαύμα της ζωής! Δημιουργός ενός Πρότυπου Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από το 1991 ως το 2015 στο Πόρτο Ράφτη Αττικής. Έχει γράψει ένα παραμύθι (ανέκδοτο) για μικρούς και μεγάλους με τον τίτλο “Η Μυρωδιά της Ροζ Ζέστης”. Έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει μια φωτογραφική ιστορία με τον τίτλο “Το μυστικό μήνυμα της Ελιάς”. Εργάζεται εθελοντικά σε κέντρο φύλαξης παιδιών από το 2010.
Λατρεύει τα Ποτάμια, τις Πεταλούδες, τα Πουλιά, το Άρωμα της θάλασσας, το Τσάι και τα Λουλούδια όλης της γης, μα περισσότερο τα Νούφαρα!
ΥΓ: Ήταν πάντα αραχνοφοβική, μετά το παραμύθι αυτό, όχι τόσο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύσκεψη Κικίλια – Ευθυμίου για την αντιπλημμυρική προστασία Μοσχάτου – Ταύρου

Βιταμίνη Β12: Πώς επηρεάζει την υγεία η έλλειψή της

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ