moschatotv.gr
Pita24 19 1536x1022
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία εκατοντάδων δημοτών στο Πολιτιστικό Κέντρο

Κοινοποίηση

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο γέμισε με συμπολίτες μας που αντάλλαξαν ευχές και χαμόγελα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Δήμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ελληνικό μουσικό πρόγραμμα από την μουσική συντροφιά  του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου με την υπεύθυνη της παιδικής χορωδίας Cantus Angelicus, κα Αναστασία Χατζηπαύλου.

Η ευλόγηση της πίτας έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης Κωνστάντιο που έκοψε τα πρώτα κομμάτια για τον Χριστό και τον Δήμαρχο, Ανδρέα Ευθυμίου και τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Γεώργιο Πολυχρονόπουλο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως.

Ακολούθησε στη συνέχεια, η ομιλία του Δημάρχου για τις σημαντικές παρεμβάσεις και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Η ομιλία  χειροκροτήθηκε έντονα από τους παραβρισκόμενους ενώ εκφράσθηκαν ιδιαίτερα θετικές αναφορές από  τους βουλευτές των  κομμάτων που παραβρέθηκαν  και απεύθυναν χαιρετισμό, συγχαίροντας το Δήμαρχο  για το έργο που πραγματοποιείται στην πόλη.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση δημιούργησαν οι βραβεύσεις από το Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου σε 15 πρόσωπα που έχουν προσφέρει ή και συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικό  έργο στους τομείς της Ακαδημαϊκής Έρευνας, της ιατρικής επιστήμης και της εκπαίδευσης.  Βραβεύτηκε ο π. Δήμαρχος Ταύρου, Δημήτρης  Σούτος για την πολυετή ιστορική του θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Ταύρου για τρεις τετραετίες, για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη ως καθηγητής ιατρικής και για το συγγραφικό του έργο τόσο το επιστημονικό όσο και το ιστορικό. Βραβεύθηκαν επίσης για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό τους έργο οι: Κωνσταντίνος ΜαθιουδάκηςΑθανάσιος Τρίκας, Αγγελική Παρδάλη, Φίλιππος Βαλλιανάτος. Για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και στην ιατρική επιστήμη βραβεύτηκαν οι: Παναγιώτης Ζιωτόπουλος, Εμμανουήλ Θολούλης, Γεράσιμος Στεφανίδης, Παύλος Παπαδάκης, ενώ για τη σημαντική τους προσφορά στην εκπαίδευση βραβεύτηκαν οι: Μαρίνα Προμπονά, Άννα Βλάχου, Χρήστο Μήλιο, Ελένη Μαρκετάκη, Κατερίνα Κρυσταλλίδου, και Αγγελική Χονδρογιάννη. Τα βιογραφικά των βραβευθέντων θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του Δήμου μας σε ειδική ενότητα.  

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας παραβρέθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο π. Υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης, π. Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραβρέθηκαν η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, και ο Βουλευτής Νίκος Παππάς. Παραβρέθηκαν, επίσης  από το «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» ο Βουλευτής Παύλος Χρηστίδης, και από την Πλεύση Ελευθερίας ο Βουλευτής Σπύρος Μπιμπίλας.

Επίσης, παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι από την Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση του Γιάννη Σγουρού, Δημήτριος Κατσικάρης και η Άννα Αντωνίου,  η π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής,  Βασιλική Λάσκαρη,  η π. Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου και ο πολιτευτής  Τάσος Γαϊτάνης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους συμπολίτες μας  που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην κοπή της πίτας του Δήμου μας, σε μία όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους βραβευθέντες που δημιούργησαν μία ατμόσφαιρα συγκίνησης και νοσταλγίας, δίνοντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό στίγμα από το χώρο δράσης του. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας να έχουμε μία ξεχωριστή χρονιά, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ενοικιάσεις κατοικιών σε Μοσχάτο και Ταύρο (21/7)

Το πρόγραμμα Κυπέλλου Πειραιά (2η φάση) Σαββατοκύριακου 16-17/09/2023

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το νέο ΤΖΟΚΕΡ μοίρασε έπαθλα των 100.000 ευρώ σε 13 νικητές της δεύτερης κατηγορίας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ